Sprø kyllingbryst Toscana m/HOFF Opphøgde Potteter, glatt

4-6 kyllingbrystfileter
2 egg
2 ss frisk persille, hakket
2 ss hvetemel
1 / 4 ts hvitløkspulver
1/2 ts basilikum
3 ts panermel
1 / 2 kopp olivenolje
3 hvitløksbåter
10 gram frosne erter
4 store grønne løk, hakket
litt sukker eller honning
3 sitroner
1 pose HOFF Opphøgde Potteter, glatt

Varm opp stekeovnen, og stek HOFF Opphøgde Potteter, glatt når du begynner å bli ferdig med tilberedningen av kyllingen.
Vask kyllingen, og skjær av fettet. Klapp tørt. Legg kyllingbrystene, en om gangen mellom vokspapir eller plast. Bank filetene lett med en kjøttklubbe eller stekepanne.
Pisk eggene med litt salt, persillen og hvitløkspulveret. Vend hvert kyllingbryst i eggemassen, deretter i hvetemel blandet med hvitløk pulver og basilikum - og til slutt i panermelet.

Varm opp 4 ts olivenolje i en panne med 3 hele hvitløkskløfter (skrelles). Legg kylling brystene i pannen, og stek dem på begge sider på middels varme til de er gyldenbrune og gjennomstekte. Tørk dem på papirhåndkle, for å fjerne overflødig fett.

Fres løken og ertene med litt vann og gjenværende olje i pannen. Legg til salt, og en liten "dæsj" sukker eller honning, Smak til. Serveres sammen med kyllingbrystene.

Kutt sitronene i halvdeler. Servér en halv sitron, delt i båter til hver porsjon. Hvis man vil pynte med litt ekstra farge, hakk gjerne opp litt paprika og frisk persille, og strø over løken og ertene.

Serveres med HOFF Opphøgde Potteter, glatt eller en annen HOFF Pommes Frites variant.