Du trenger

Ca. 1,7 liter

Kraft:
1 sellerirot
3 gulrøtter
2 pastinakk
1 løk
2 små purreløk
2 liter vann
6-7 hele pepperkorn

Ingredienser til kantarellsuppe med bacon:
400g kantareller
2 sjalottløk, finhakket
4 ss smør
1,5l kraft
2 striper med bacon kuttet i små biter
Salt
Pepper
1 dl fløte
1 ss HOFF potetmel
3 ss vann

Kantarellsuppe med bacon

SLIK GJØR DU

Slik lager du kantarellsuppe med bacon, potetmel og hjemmelaget kraft som varmer godt i det ruskete høstværet og er helt fantastisk å ta med seg på tur.
Til alle supper trenger man en kraft som base. I stedet for å bruke kraft fra terninger, kan du koke din egen kraft av løk, gulrøtter, purre og sellerirot. Og det er slett ikke vanskelig. Denne oppskriften fra bloggen Led oss inn i fristelse viser deg hvor enkelt det kan gjøres.

Slik lager du din egen kraft:

1. Grovkutt grønnsakene, legg dem i en kasserolle og dekk til med vann.

2. Kok opp og la det syde forsiktig under lokk i 4 timer.

3. Sil av grønnsakene i et dørslag. Syns du kraften er for tynn er det bare å koke den ned uten lokk.

Slik går du frem med å lage suppen:

1. Grovkutt kantarellene.

2. Spar unna noen biter av soppen før du finhakker sjalottløken og freser den og resten av kantarellene i en gryte med litt smør.

3. Når soppen og løken er gyllen heller du over ca. 1,5 dl med kraft og lar dette koke rolig i rundt 15 minutter.

4. Ha det hele over i en annen beholder som tåler stavmikser og kjør dette til du har en jevn og fin blanding.

5. Ha det tilbake i gryta og kok det opp med fløte før du smaker til med salt og pepper.

6. Mens dette er på vei opp igjen i temperatur steker du soppen du la til sides med bacon og baconfett til det har blitt sprøtt.

7. Skru av temperaturen på suppa før du har i en blanding av potetmel og vann som du har rørt sammen. Tilsett dette mens du rører godt i suppa, hvis ikke vil det klumpe seg.

8. Til slutt heller du den ferdige suppa over på oppvarmede glass med lokk, pakker dem inn i aluminiumsfolie og setter dem i en kjølebag, så de holder seg varme. Og så er det bare å pakke bilen og legge ut på tur.

SLIK GJØR DU

Slik lager du kantarellsuppe med bacon, potetmel og hjemmelaget kraft som varmer godt i det ruskete høstværet og er helt fantastisk å ta med seg på tur.
Til alle supper trenger man en kraft som base. I stedet for å bruke kraft fra terninger, kan du koke din egen kraft av løk, gulrøtter, purre og sellerirot. Og det er slett ikke vanskelig. Denne oppskriften fra bloggen Led oss inn i fristelse viser deg hvor enkelt det kan gjøres.

Slik lager du din egen kraft:

1. Grovkutt grønnsakene, legg dem i en kasserolle og dekk til med vann.

2. Kok opp og la det syde forsiktig under lokk i 4 timer.

3. Sil av grønnsakene i et dørslag. Syns du kraften er for tynn er det bare å koke den ned uten lokk.

Slik går du frem med å lage suppen:

1. Grovkutt kantarellene.

2. Spar unna noen biter av soppen før du finhakker sjalottløken og freser den og resten av kantarellene i en gryte med litt smør.

3. Når soppen og løken er gyllen heller du over ca. 1,5 dl med kraft og lar dette koke rolig i rundt 15 minutter.

4. Ha det hele over i en annen beholder som tåler stavmikser og kjør dette til du har en jevn og fin blanding.

5. Ha det tilbake i gryta og kok det opp med fløte før du smaker til med salt og pepper.

6. Mens dette er på vei opp igjen i temperatur steker du soppen du la til sides med bacon og baconfett til det har blitt sprøtt.

7. Skru av temperaturen på suppa før du har i en blanding av potetmel og vann som du har rørt sammen. Tilsett dette mens du rører godt i suppa, hvis ikke vil det klumpe seg.

8. Til slutt heller du den ferdige suppa over på oppvarmede glass med lokk, pakker dem inn i aluminiumsfolie og setter dem i en kjølebag, så de holder seg varme. Og så er det bare å pakke bilen og legge ut på tur.