Du trenger

350 g rabarbra kuttet i biter
150 g jordbær
3 dl vann
100 g sukker
2 ss HOFF potetmel (ca. 20 gram) rørt ut i ½ dl kaldt vann

Serveres med vaniljesaus, melk eller iskrem.

Rabarbra- og jordbærgrøt

SLIK GJØR DU

Bloggeren Elin Vatnar Nilsen bak bloggen krem.no har kombinert jordbær og rabarbra i denne enkle og friske sommerdesserten. Rabarbragrøt er kanskje aller best nå på forsommeren og dette er en dessert som ikke krever mye tid og forarbeid. Servér med vaniljesaus, melk eller en kule vaniljeis eller to.

1. Skyll og skrell (ikke nødvendig) stilker med rabarbra.

2. Vei opp så du får ca. 350 gram i en kjele og tilsett sukker og vann.

3. Kok til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.

4. Tilsett halve jordbær mot slutten av koketiden.

5. Dra kjelen av plata.

6. Rør ut 2 ss potetmel i kaldt vann og hell i mens du rører.

7. Hell alt over i en bolle eller i porsjonsglass (ca. 6-8 porsjoner).

8. Dryss på litt sukker på toppen for å unngå snerk.

SLIK GJØR DU

Bloggeren Elin Vatnar Nilsen bak bloggen krem.no har kombinert jordbær og rabarbra i denne enkle og friske sommerdesserten. Rabarbragrøt er kanskje aller best nå på forsommeren og dette er en dessert som ikke krever mye tid og forarbeid. Servér med vaniljesaus, melk eller en kule vaniljeis eller to.

1. Skyll og skrell (ikke nødvendig) stilker med rabarbra.

2. Vei opp så du får ca. 350 gram i en kjele og tilsett sukker og vann.

3. Kok til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.

4. Tilsett halve jordbær mot slutten av koketiden.

5. Dra kjelen av plata.

6. Rør ut 2 ss potetmel i kaldt vann og hell i mens du rører.

7. Hell alt over i en bolle eller i porsjonsglass (ca. 6-8 porsjoner).

8. Dryss på litt sukker på toppen for å unngå snerk.