Tomatgryte med quinoa og vegetarburgere
SLIK GJØR DU
– Det er veldig lov med enkle løsninger på travle dager, sier matblogger Hanna Fjeldheim Dale. Prøv hennes smakfulle oppskrift med Liv Laga vegetarburgere.
Hanna Fjeldheim Dale står bak matbloggen Happyfoodstories.com. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og på bloggen sin deler hun oppskrifter som hun håper kan inspirere andre til et sunt og godt kosthold.
1. Stek finhakket løk, hvitløk, chili og krydder blankt i litt olje. Tilsett tomater, paprika, honning og eddik og surr videre.
2. Tilsett eventuelt en klunk rødvin nå, hvis du skulle ha noen rester stående, og ca. en dl vann/grønnsaksbuljong.
3. Finhakk gulrøttene i små biter, og tilsett gulrot og en boks hakkede tomater til gryta. La det hele småkoke på svak varme i ca. 30 minutter.
4. Varm burgerne på en plate i ovnen, på 200 grader i 15-20 minutter.
5. Kok quinoa i dobbel mengde vann (eller annet tilbehør).
6. Når burgerne er gjennomvarme skjærer du dem i biter, som du så vender inn i tomatgryta. Gjør dette rett før servering, så unngår du at burgerbitene mister all crunch. Spar gjerne noen biter til å drysse på toppen, for litt ekstra crisp!
7. Fordel quinoa og tomatgryte i to skåler. Litt naturell fetaost og finhakket bladpersille smaker nydelig på toppen.
SLIK GJØR DU
– Det er veldig lov med enkle løsninger på travle dager, sier matblogger Hanna Fjeldheim Dale. Prøv hennes smakfulle oppskrift med Liv Laga vegetarburgere.
Hanna Fjeldheim Dale står bak matbloggen Happyfoodstories.com. Hun er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og på bloggen sin deler hun oppskrifter som hun håper kan inspirere andre til et sunt og godt kosthold.
1. Stek finhakket løk, hvitløk, chili og krydder blankt i litt olje. Tilsett tomater, paprika, honning og eddik og surr videre.
2. Tilsett eventuelt en klunk rødvin nå, hvis du skulle ha noen rester stående, og ca. en dl vann/grønnsaksbuljong.
3. Finhakk gulrøttene i små biter, og tilsett gulrot og en boks hakkede tomater til gryta. La det hele småkoke på svak varme i ca. 30 minutter.
4. Varm burgerne på en plate i ovnen, på 200 grader i 15-20 minutter.
5. Kok quinoa i dobbel mengde vann (eller annet tilbehør).
6. Når burgerne er gjennomvarme skjærer du dem i biter, som du så vender inn i tomatgryta. Gjør dette rett før servering, så unngår du at burgerbitene mister all crunch. Spar gjerne noen biter til å drysse på toppen, for litt ekstra crisp!
7. Fordel quinoa og tomatgryte i to skåler. Litt naturell fetaost og finhakket bladpersille smaker nydelig på toppen.