Miljø
Matproduksjon er en ressurskrevende prosess, og gir grunnlag for betydelige utslipp av klimagasser. Utslipp av klimagasser fra verdens matproduksjon utgjør ca. 30 %. Utslipp av klimagasser har også en referanse til matsvinnet beskrevet ovenfor, hvor spiselig mat som kastes i Norge har gitt utslipp som tilsvarer 1,3 millioner tonn CO2 i året. Norges klimamål for 2030 er reduksjon av klimagassutslippet med 50-55 %, som også er i henhold til EUs klimamål og Parisavtalen*.
(*Fremtiden i våre hender, **Regjeringen.no)
Som produksjonsbedrift har HOFF et ansvar for å begrense eget forbruk. Endringer i omgivelsene utgjør en risiko for selskapet, da det har direkte effekt på råvarene og innsatsfaktorene vi benytter.
Mål
- Optimalisere energiforbruk.
- Bruk av fornybar energi på alle anlegg.
- Økt sorteringsgrad på alt avfall.
- Redusere CO2 utslipp.
- Optimalisere vannforbruk.
Tiltak
- Jobber med å videreutvikle klimaregnskap basert på GHG-standarden, inkludert avdekking av forbedringspotensialer basert på identifiserte utslipp.
- Systematisk arbeid med ENØK-tiltak og energiledelse for å benytte ressursene mer effektivt.
- Følger konsesjonsgrenser fra Miljødirektoratet for utslipp til vann (kvalitetsgrenser) og luft (støy og lukt).
- Krav til potetleverandører om bruk av klimakalkulator for potetproduksjon fra 2025 (utviklet av Landbrukets klimaselskap). Gi oversikt over klimautslipp relatert til produksjonen av råvarene.
Klimaregnskap