Miljø

Matproduksjon er en ressurskrevende prosess, og gir grunnlag for betydelige utslipp av klimagasser. Utslipp av klimagasser fra verdens matproduksjon utgjør ca. 30 %. Utslipp av klimagasser har også en referanse til matsvinnet beskrevet ovenfor, hvor spiselig mat som kastes i Norge har gitt utslipp som tilsvarer 1,3 millioner tonn CO2 i året. Norges klimamål for 2030 er reduksjon av klimagassutslippet med 50-55 %, som også er i henhold til EUs klimamål og Parisavtalen*.

(*Fremtiden i våre hender, **Regjeringen.no)

Som produksjonsbedrift har HOFF et ansvar for å begrense eget forbruk. Endringer i omgivelsene utgjør en risiko for selskapet, da det har direkte effekt på råvarene og innsatsfaktorene vi benytter.

Mål

  • Optimalisere energiforbruk.
  • Bruk av fornybar energi på alle anlegg.
  • Økt sorteringsgrad på alt avfall.
  • Redusere CO2 utslipp.
  • Optimalisere vannforbruk.

Tiltak

  • Jobber med å videreutvikle klimaregnskap basert på GHG-standarden, inkludert avdekking av forbedringspotensialer basert på identifiserte utslipp.
  • Systematisk arbeid med ENØK-tiltak og energiledelse for å benytte ressursene mer effektivt.
  • Følger konsesjonsgrenser fra Miljødirektoratet for utslipp til vann (kvalitetsgrenser) og luft (støy og lukt).
  • Krav til potetleverandører om bruk av klimakalkulator for potetproduksjon fra 2025 (utviklet av Landbrukets klimaselskap). Gi oversikt over klimautslipp relatert til produksjonen av råvarene.

Klimaregnskap